Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indyk w słodko-pikantnym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 40-50 dag
ananas w puszce 3-4 krążki
cebula biała 1 szt.
papryka czerwona 1 szt.
sos sojowy 3 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
Przyprawa do dań kuchni chińskiej Prymat 1 łyżeczka
ostry sos chili 1 łyżka
olej 3 łyżki
ryż brązowy
bulion 1 kostka
brzoskwinie w puszce 4 połówki

Przepis i sposób przygotowania na: indyk w słodko-pikantnym sosie

Umyte mięso pokrój na kawałki, zalej sosem sojowym i chili wymieszanym ze szczyptą pieprzu, wymieszaj. owoce z puszki pokrój tak jak mięso. Cebulę obierz, pokrój w cienkie półplasterki. Paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w cienkie paski. Kostkę bulionową rozpuść w 1/4 l wrzątku, wystudź, wymieszaj z mąką ziemniaczaną, dopraw przyprawą do dań chińskich. Na rozgrzanym oleju smaż mięso 5-8 min., mieszając. Dołóż paprykę, cebulę i mieszając, smaż 2-3 min. na ostrym ogniu. Dodaj owoce, bulion i, mieszając, duś 2 min. od zawrzenia. Serwuj z brązowym ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 08.03.2012 18:57
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak