Frykadele z serem

Frykadele z serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięsa mielonego

    40 dag
  • startego ostrego żółtego sera

    15 dag
  • jajka

    2 szt
  • suszonej natki pietruszki Prymat

    1 łyżka
  • płaska gałki muszkatołowej Prymat

    1 łyżeczka
  • bułki tartej Prymat

    2 łyżki
  • oliwa z oliwek

    4 łyżki
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mięsa, sera, 1 jajka i przypraw wyrobić jednolitą masę. Formować z niej małe kotlety,
obtaczać w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej i smażyć z obu stron na rumiano. Podawać
z ziemniakami i surówką sezonową.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (157)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ziutula

26.12.2012 06:54
lubię

eewelina

14.07.2012 01:05
fajne

Emilia21

24.01.2012 14:33
mmmm

Emilia21

24.01.2012 14:33
mmmm

novita26

14.01.2012 11:58
mniam mniam

Ewaaa

13.01.2012 11:17
A ja miałam nadzieję, że to jakieś ciasteczka czekoladowe :D nie wiedziałam co to są frykadele, ale przepis zachęca do zrobienia :)

zielonamorelka

27.12.2011 22:58
nazwa mi znana ale nigdy nie jadlam kiedys bedzie trzeba wyprobowac

Ewa/kalapurtka

27.12.2011 14:24
ciekawe

Lotar

14.12.2011 19:04
pyszne :)

Bartolomeo

12.12.2011 10:28
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat