Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty z polędwicą i warzywami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chleb tostowy 5 kromek
żółta papryka 1 sztuka
pomidorki koktajlowe 12 sztuk
sałata lodowa kilka liści
kapusta pekińska kilka liści
sałata czerwona kilka liści
ocet winny 4 łyżki
cukier do smaku
masło czosnkowe 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej kilka łyżek
polędwica wołowa 5 kawalków

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty z polędwicą i warzywami

Pomidorki umyć, obrać ze skóry i pokroić na drobne plasterki. Sałaty opłukać, osuszyć, a następnie poszatkować. Paprykę umyć, usunąć z niej gniazdo nasienne i pokroić na drobne paseczki. Olej wymieszać z octem, solą, pieprzem oraz cukrem. Tak przygotowaną mieszaniną polać rozłożone na tacce pokrojone warzywa. Każdą z kromek chleba tostowego podpiec w tosterze, który uprzednio musi być bardzo dobrze natłuszczony. Polędwice umyć, osuszyć i podsmażyć na patelni - na maśle czosnkowym i oleju. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowe kawałki polędwicy ułożyć na kromkach podpieczonego chleba tostowego. Każdy stek posypać poszatkowanymi i pokrojonymi warzywami.

Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 06.09.2011 09:00
zapowiadają się smakowicie:)
Kate131 29.07.2011 07:54
wypasione tosty
marchewka 24.07.2011 23:57
Apetyczne, jestem ciekawa jak smakują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak