Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe pulpety z kaszą gryczaną i sosem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso drobiowe 500 g
cebula 1
jajko 1
bułka 1
sól
pieprz
kasza gryczana
dowolny sos do pulpetów
mąka
pietruszka

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe pulpety z kaszą gryczaną i sosem

Mięso przepuszczamy przez maszynkę, bułkę moczymy i również do maszynki. Następnie do mięsa dodajemy bułkę, jajko, pokrojoną cebulkę i posiekaną pietruszkę. Wszystko mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Z otrzymanej mieszanki robimy kuleczki średniej wielkości i obtaczamy w mące. Smażymy na patelni a następnie przekładamy do garnka. Jeśli nie mamy gotowego sosu zawsze możemy zrobić np. pomidorowy. Do takiego sosu dodajemy nasze pulpety.
Kaszę gryczaną ugotować i podawać z pulpetami i sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 31.08.2011 22:40
pyszne i zdrowe
dorotka0000025 28.07.2011 11:41
wow

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak