Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwki w szlafroczkach

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miękkie suszone śliwki 10 dag
mąka 3 czubate łyżki
jajko 3 sztuki
proszek do pieczenia 1 szczypta
sól 1 szczypta
gałka muszkatołowa 1 szczypta
tłuszcz do smażenia
żółty ser starty 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwki w szlafroczkach

Ze śliwek usunąć pestki,w każdą wbić wykałaczkę.Białka ubić na sztywną pianę,dodać mąkę zamieszaną z proszkiem do pieczenia,żółtka i gałkę muszkatołową.Lekko wymieszać.Maczać śliwki w cieście i smażyć na rumiano na tzw.głębokim tłuszczu.Wyjmować łyżką cedzakową i po odsączeniu posypać ostrym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 29.04.2012 21:09
pysznosci - super pomysł
Justyna Jussstiii 17.08.2011 17:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak