Cielęcina w jarzynach

Cielęcina w jarzynach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mostek cielęcy

    50 dag
  • włoszczyzna

    1 porcja
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    3 ząbki
  • sól do smaku

  • goździki

    2 sztuki
  • liść laurowy

    1 sztuka
  • pieprz do smaku

  • skórka z cytryny

    1 sztuka
  • natka pietruszki

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W 2 szklankach osolonej wody zagotowujemy goździki,liść laurowy,ziele angielskie i skórkę cytrynową.Mięso dzielimy na 4 porcje,wkładamy do wrzątku i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu około 40 min.Warzywa myjemy,oczyszczamy,kroimy w grube słupki,dodajemy do mięsa i razem dusimy do miękkości.Gotową potrawę posypujemy pieprzem i natką pietruszki:podajemy z ryżem i sałatą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Rybciia

08.09.2011 14:04
pychotka;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat