Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik kawowo-czekoladowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 8 szt
cukier waniliowy
biszkopty podłużne 2 opakowania
likier amaretto 6 łyżek
gorzka czekolada 1 tabliczka
cukier 8 łyżek
ser biały 30 (3x mielony)
kremówka 1,5 szklanki
kawa 6 (mielona)

Przepis i sposób przygotowania na: sernik kawowo-czekoladowy

Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym dodajemy likier i trzy łyżeczki kawy,to wszystko łączymy z serem i śmietaną kremówką.Jedną łyżeczkę kawy zaparzamy w szklance wody studzimy i naparem nasączamy biszkopty i układamy w formie jeden obok drugiego posypując startą czekoladą.Biszkopty przykrywamy warstwą kremu a na wierzch układamy kolejną warstwę biszkoptów posypujemy czekoladą i znów przykrywamy kremem.Czynność powtarzamy do wyczerpania składników,tak aby na wierzchu był krem.Całość posypujemy pozostałą kawą przesianą przez sito.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 20.07.2011 08:19
Brzmi pysznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak