Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczka

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 2 sztuki
ogórki 40 dag
wędzony boczek 20 dag
masło 2 łyżki
majeranek kilka listków
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka

Polędwiczki umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem.Usmażyć na rozgrzanym oleju z masłem.Posypać solą i pieprzem,zabezpieczyć przed wystygnięciem.Ogórki obrać,przekroić wzdłuż na pół,usunąć łyżeczką pestki.Miąższ pokroić w plasterki,posypać solą i pieprzem.Następnie osuszyć papierowym ręcznikiem.Na tłuszczu ze smażenia mięsa podsmażyć pokrojony boczek.Dodać ogórki,smażyć kilka minut.Podawać z polędwiczkami i ewentualnie makaronem.Posypać listkami majeranku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak