Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwki suszone z orzechami w boczku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki suszone 12 szt
orzechy włoskie wg uznania
olej do smażenia
sałata kolorowa wg uznania
boczek 12 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwki suszone z orzechami w boczku

1. Śliwki opłukać, namoczyć, odstawić na 15 min. Dokładnie osączyć, do każdego owocu włożyć po kawałku orzecha, starannie owinąć plastrem boczku, spiąć wykałaczką.
2. Na patelni rozgrzać olej. Włożyć śliwki owinięte boczkiem. Smażyć, aż z boczku wytopi się większość tłuszczu, a plastry pięknie się zrumienią. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Przełożyć na półmisek wyścielony liśćmi sałaty. Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 02.02.2014 07:23
bardzo lubię
Goya 14.11.2011 09:43
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak