Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaskółcze gniazda

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo
mięso mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Jaskółcze gniazda

1/2 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
4 jaja ugotowane na twardo
2 jaja surowe
2 kajzerki
tarta bułka
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka vegety
sól
pieprz
olej do smażenia (min. 1 szklanka)


Kajzerki namoczyć w wodzie, odcisnąć, rozdrobnić, dodać do mięsa, dodać surowe jaja i wszystkie przyprawy i całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Gdyby była zbyt rzadka można dodać odrobinę tartej bułki. Jaja ugotowane na twardo obrać ze skorupek. Każde jajo okleić dookoła przygotowaną masą mięsną, obtaczać w tartej bułce i usmażyć. Podczas smażenia kotlety powiny być zanurzone w tłuszczu przynajmniej do połowy. Podawać przekrojone na pół bo wtedy najlepiej prezentuja się.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 17.03.2015 10:59
fajny pomysł
manaika 05.03.2012 12:15
ciekawe
adam1f 09.02.2012 16:11
dobre
anemon 04.09.2011 07:50
Apetycznie się prezentują.
Misiek1 20.07.2011 09:28
Fajna nazwa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak