Bezy

Bezy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka

    4
  • miałki cukier

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubic na sztywno ,dosypywac po trochu miałki cukier i dalej ubijac .Masą bezową napełnic szprycę ,wyciskac na wyłożona pergaminem blachę do pieczenia dowolne kształty lub za pomocą 2 łyżeczek formowac kulki i układac na blazse .Nalezy uważac by bezy nie zostały za mocno spieczone .Gotowe powinny miec jasnożółty kolor
.Piec w temp.110 -130 * C przez 70 -100 minut

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grażyna13

15.10.2013 14:58
Smakowity deser :)

Anna133

15.06.2012 20:23
tak białka można mrozić i potem użyć :)

angelika14

03.06.2012 15:37
dawno nie robiłam

Anulka75

12.05.2012 15:40
super

zdzislawa2

31.03.2012 16:29
świetne

IlonaAlbertos

12.12.2011 00:03
Uwielbiam bezy.

barbara11561

15.04.2011 00:59
Wspaniałe smakołyki:)

jola1512

18.03.2011 13:34
dość dobre

ben-ka

29.09.2010 23:28
A ja wcale nie robię chociaż bardzo lubię,muszę zapamiętać żeby nie wyrzucać białek co mi się często zdarza.

IZABELA29

19.06.2010 11:47
dawno nie robiłam, musze zrobic dla dzieci

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat