Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czorba octowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 2 sztuki
ryż 0,5 szklanki
mąka 1 łyżka
olej 2 łyżki
cząber 1 łyżeczka
ocet winny 3 łyżeczki
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Czorba octowa

Do litra gotującej się posolonej wody wrzucamy pokrojona drobno cebulę oraz ryż. Gotujemy na umiarkowanym ogniu. Po dwudziestu minutach dorzucamy zasmażoną w oleju mąkę. Dodajemy przyprawy i gotujemy do momentu ugotowania ryżu. Przed podaniem przyprawiamy octem lekko rozrobionym zimną wodą. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak