Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w majonezie z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
majonez 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
pieczarka 1 duża sztuka
boczek wędzony 6 plasterków
cebula 1/4 sztuki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w majonezie z boczkiem

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek. Pieczarkę dowolnie pokroić i podsmażyć razem z pokrojoną w kostkę cebulą na oleju. Plastry boczku pokroić w kostkę i zrumienić na suchej patelni. Majonez przełożyć do miseczki. Jajka przekroić na pół, wyjąć żółtko. Żółtko lekko rozdrobnić, dodać do majonezu. Dodać do tego boczek i pieczarkę, wymieszać. Białka oprószyć solą i pieprzem. Do każdego włożyć po trochu majonezowej masy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 06.01.2017 10:43
ciekawy dodatek
Weronika_eM 12.08.2011 17:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak