Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielony przekładaniec

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka pszenna 1/2 szkl
mąka zmieniaczana 1/2 szkl
cukier 1/2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sok zielony 1 l
delicje 30 dag
budyń śmietankowy 3 szt
śmietana 1/2 l
galaretka agrestowa

Przepis i sposób przygotowania na: Zielony przekładaniec

1. Białka oddziel od żółtek, ubij z cukrem. Dodawaj na przemian mąkę przesianą a proszkiem i żółtka. Wymieszaj. Ciasto wylej na blachę, piecz 30 min w temp 180 stopni.
2. Budynie ugotuj na soku(zamiast na mleku), gorące wylej na ciasto. Ułóż delije. Jedną galaretkę rozpuść w szklance wody. Śmietanę ubij, dodaj tężejącą galaretkę, zmiksuj. Wylej na ciasto. Resztę galaretek przygotuj w połowie wody podanej w instrukcji, wylej na ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 17.03.2013 01:35
bardzo fajny!!!
Dorota37 28.12.2012 07:34
ekstra
gusia1000 13.09.2011 21:17
Świetne ciasto.
Sylwia88 19.07.2011 18:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak