Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śmietankowy lodowiec z biszkoptami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 kostka
margaryna 1 kostka
Biszkopty wg uznania
mleko 1/2 l
galaretka 2 szt
budynie śmietnkowe 2 szt
cukier 1 szkl
żółtko jajek 4 szt
kakao 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śmietankowy lodowiec z biszkoptami

1. Budyń ugotuj na mleku, ostudź. Żółtka utrzyj z cukrem, masłem, margaryną.Mieszając, dodaj budyń i rozpuszczoną żelatynę. Masę podziel na pół, jedną cześć wymieszaj z kakao.
2. Biszkopty mocz w galaretce, układaj w tortownicy. Wyłóż ciemną masą, namoczone biszkopty, białą masę. Zalej galaretką. Schłodź.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 24.12.2013 11:29
fajne ciasto
gusia1000 13.09.2011 21:14
Pycha.
Sylwia88 19.07.2011 18:18
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak