Ciasto Pianka

Ciasto Pianka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3 szt
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • cukier waniiowy

    1 opakowanie
  • mąka

    3 czubate łyżki
  • cukier

    3 łyżki
  • szczypta soli

  • białka

    3
  • cukier

    1 łyżka
  • galaretki

    2
  • owoce

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopt:
jaja ubijamy z solą na sztywno. Miksując stopniowo dodajemy cukry, a następnie mąkę z proszkiem.Lekko mieszamy, pieczemy 25 min. w temp. 180 st C.
Pianka:
białka ubijamy , dodajemy cukier i ostudzoną galaretkę.Miksujemy ok.2 minut.
W miedzy czasie robimy galaretkę wg przepisu na opakowaniu.
Na biszkopt wylewamy tężejącą galaretkę układamy owoce i wkładamy do lodówki aż całkiem zastygnie. Po tym czasie wykładamy piankę na galaretkę. Można posypać capuccino.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (26)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ajres

02.01.2012 22:58
smaczne

agogo2

02.01.2012 22:35
az slinka leci

Kate131

19.09.2011 10:05
apetyczne

Izka192

28.08.2011 11:23
apetycznie wygląda

Dominika30

08.07.2011 15:58
świetne ciacho

Magda60

06.06.2011 22:41
swietne

Zoso

21.02.2011 21:54
lekkie smaczne ciasto

bami

08.01.2011 11:21
Wygląda przepysznie, aż mi ślinka pociekła :D

radosna29

01.01.2011 20:42
wlasie teraz jem pychotka

eli82

19.12.2010 15:12
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat