Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka na kwaśno

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białej drobnej fasolki 30 dag
mąki 1 łyżka
masła 1 łyżka
soli czosnkowej Prymat 0,5 łyżeczki
koncentratu pomidorowego 2 łyżki
soli 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
cukier 1 szczypta
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka na kwaśno

Fasolę umyć, namoczyć na noc i ugotować w wodzie. Pod koniec gotowania wsypać
sól czosnkową, następnie fasolę odcedzić. Cebulę drobno pokroić, przesmażyć na maśle, wsypać mąkę, zasmażyć i rozprowadzić wodą, w której gotowała się fasola, dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą, pieprzem, cukrem i wymieszać. Do przygotowanego sosu włożyć fasolę, podgrzać i podawać z białym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 04.09.2011 19:24
Uwielbiam taką fasolkę
Teresa15 20.07.2011 13:43
Ciekawy przepis;)
Anna141
Anna141 14.07.2011 17:37
Fajny przepis
marcia71 22.05.2011 12:04
ciekawy smak
Tika4444 10.05.2011 10:18
ciekawy przepis
katoda
katoda 19.03.2011 00:11
Mam ochotę na coś takiego, a jestem na diecie :|
berys18 02.02.2011 07:35
fajny przepis
AgaS10 24.01.2011 10:44
Ciekawy przepis,muszę spróbować:)
fasola 04.01.2011 22:45
cos dla mnie
szajba2 04.12.2010 13:32
dobre
radosna29 17.11.2010 20:45
super przepis
patusia 15.11.2010 16:04
szybki i łatwy przepis :)
Goya 12.10.2010 23:09
nie złe
Ewa104 23.07.2010 11:19
Ciekawy przepis.
Mariposas 03.07.2010 13:25
Fajny przepis , wypróbuje na kolacje
Barbara55 03.06.2010 18:22
wypróbuję
halina17 08.05.2010 10:26
Jeszcze nie robiłam takiej fasolki , wypróbuję.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak