Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała pavlova

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 6
miałki cukier 300g
500 ml śmietany
owoce sezonowe

Przepis i sposób przygotowania na: Biała pavlova

6 białek ubijamy na sztywno - pod koniec dodajemy po łyżce 300g miałkiego cukru, łyżeczkę mąki kukurydzianej i łyżeczkę białego vinegraite.
Formujemy w mały okrąg na papierze do pieczenia na blasze. Rozgrzewamy piekarnik do 180st.
Wstawiamy do pieca w 180st i po 5 min przykręcamy tempetarurę na 150st. Pieczemy 1,5 godziny. Studzimy w
uchylonym piekarniku.
Wystudzoną bezę sposobem Nigelli położyć na paterze dnem do góry i wyłożyć na nią 500 ml ubitej na sztywno bitej śmietany (bez cukru. Dekorować owocami sezonowymi i np startą czekoladą.

Beza ma byc z wierzchu wysuszona a w srodku ciagnaca. Moze lekko popękać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patusia 17.09.2011 02:09
Mi nigdy nie wychodzi, ale twoja jest bardzo apetyczna :)
bami 14.05.2011 12:11
Wygląda przegenialnie! :)
bogumiła3 17.09.2010 20:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak