Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety rybne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 700 g
cebula 1 szt
sól i pieprz
jajko 1 szt
mąka
bulion 1 l
bułka 1 namoczona w wodzie

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety rybne

Filety rybne zemleć razem z cebulą i bułką.
Dodać jajko, sól, pieprz, dokładnie wszystko wymieszać.
Formować z masy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtoczyć w mące.
Zagotować bulion, włożyć do niego pulpety i gotować 10 minut na wolnym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 22.11.2011 17:43
Pyszne są w sosie pomidorowym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak