Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie ciasto wiśniowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maślanka 1 szkl
olej 1/2 szkl
jajko 3 szt
cukier niecała 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kruszonka
mąka 1/2 szkl
cukier 1/2 szkl
masło 1/2 kostki
wiśnie

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie ciasto wiśniowe

Białka oddzielić od żółtek. Składniki na ciasto(oprócz białek) wymieszać ze sobą. Białka ubić na sztywna pianę wraz z niewielka ilością cukru. Na blachę wyłożyć ciasto, wydrolowane wiśnie, ubite białka. Na plat wysypać składniki na kruszonkę- połączyć ze sobą i posypać nimi ciasto. Piec w około 180-190 C, aż kruszonka będzie rumiana. Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 23.06.2016 14:07
a mąkę do ciasta dodajemy?
Margo1 24.10.2011 19:06
super
Margo1 24.10.2011 19:06
super
adam1f 26.08.2011 00:13
niezłe
Katarzyna/kate1980 20.08.2011 16:26
Super
artur7 09.08.2011 08:20
fajne
candyjunkie 02.08.2011 14:40
dobre!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak