Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa zabielana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior
wywar z wloszczyzny 5 szkl
mleko 1/2 szkl
ziemniaki 6 szt
przyprawy
mąka 1 łyż
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa zabielana

Kalafiory oczyścić i pokrajać w drobne kawałki; ugotować, następnie dodać do wywaru z włoszczyzny.Ziemniaki pokroić w kostke i wrzucić do zupy. Z mleka i mąki sporządzić podprawę, wlać do zupy, zagotować. Przyprawić do smaku, dodać śmietanę i pietruszkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak