leniwe pierogi

leniwe pierogi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biały ser

    60 dag
  • jajka

    2
  • mąka

    10 dag
  • tarta bułka

  • masło

  • cukier waniliowy

  • szczypta cynamonu

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser przecisnąć przez praskę wymieszać z żółtkami dodać mąkę i pianę z białek. Na stolnicy formować wałek i kroić skośne kluski. Gotować w lekko osolonej wodzie. Podawać polane masłem ze zrumienioną na patelni bułką, cukrem i cynamonem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Magdalena80

23.10.2011 22:18
bardzo dobre- jak zwykle ...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat