Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini tarteletki z grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 12 łyżek
masło 2/3 kostki
żółtko jajek 1 szt
jajko 1 szt
sól 1 szczypta
proszek do pieczenia pół łyżeczki
Farsz:
pieczarki 7 dużych
cebula 1 szt
pomidory suszone 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mini tarteletki z grzybami

Zagniatamy ciasto i odstawiamy na godzzine do lodówki.W tym czasie przygotowujemy farsz. Grzyby kroimy w kawałki,cebulę siekamy.Podsmażamy razem na maśle.Na koniec wsypujemy suszone pomidory i przyprawiamy solą i pieprzem.

Z ciasta odrywamy kawałki,wałkujemy i wycinamy foremką lub szklanką krążki.Wykładamy wysmarowane i oprószone tartą bułką foremki ciastem,ja niestety nie miałam i piekłam w foremkach od babeczek. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp.180 stopni około 15 minut,na jasno złoty kolor.

Do upieczonym tarteletek nakładamy po porcji farszu i zapiekamy w piekarniku około 5-7minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 10.08.2011 08:45
grzybów teraz pod dostatkiem więc czas zrobić Mini tarteletki z grzybami
Iwona56 19.07.2011 20:56
wyglądają wyśmienicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak