Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śmietankowo-czekoladowy torcik

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl
cukier 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
miód pół szklanki
czekolada deserowa 1 tabliczka
jajko 2 sztuki
kakao 1 łyżeczka
Krem:
kefir 500 ml
żółtko jajek 2 szt
cukier puder pół szklanki
serek mascarpone 150 gram
śmietanfix 2 opakowania
tabliczka czekolady do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Śmietankowo-czekoladowy torcik

Jaja ucieramy z cukrem,miodem i kakao.Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i startą na tarce o drobnych oczkach czekoladą.Łączymy z masą jajeczną. Ciasto przekładamy do formy wyłozonej papierem i pieczemy około 60 minut.

Żółtka ucieramy z cukrem pudrem i miksujemy z kefirem i śmietanfixem.Delikatnie łączymy z serkiem mascarpone. Upieczone i wystudzone ciasto przekrajamy na pół i wykładamy na nie całą masę.Przykrywamy drugą częścią ciasta i polewamy wierzch rozpuszczona na parze tabliczką czekolady

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 02.07.2013 17:54
lubie taki torcik :)
Inal 01.10.2012 20:33
Ale smakowity torcik:) Godny wypróbowania:)
cukiereczek 10.08.2011 08:42
Wspaniały widok

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak