Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń z ryżu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 4 szk
ryż 10 dag
cukier puder 15 dag
cukier waniliowy 1 op
jajko 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń z ryżu

Ryż zagotować w szklance wody, dodać mleko i gotować aż ryż wchłonie mleko. Dodać cukier i gotować jeszcze ok. 10 min. Ostudzić. Dodawać po jednym żółtku i ucierać. Dodać cukier waniliowy i ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszać. Masę przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy. Zapiekać ok. 30 min. Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 12.09.2013 08:34
muszę sam spróbować :)
Ewa111 11.05.2012 13:33
ciekawy pomysł na deser z ryżu
alaaa 02.03.2012 18:50
bardzo smaczne
AgaS10 29.12.2011 11:42
pomyslowe:)
kate.500 23.09.2011 09:46
b. ciekawy przepis
Ania67 27.07.2011 19:55
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak