Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek pieczony

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 3 ząbki
majeranek 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżki
sól
pieprz
olej 1 łyżka
woda 1/2 szklanki
boczek 1 surowy

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek pieczony

Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Przyprawy z czosnkiem wymieszać z olejem i natrzeć boczek. Boczek zawinąć w folię aluminiową i odstawić na godzinę. Po tym czasie włożyć do nagrzanego piekarnika i podlać wodą, piec 1 i 1/2 godziny w 200*C. Pod koniec odwinąć wierzch, żeby się zrumienił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 31.12.2012 00:54
ach, piękny i taki chudziutki boczuś
Hanna5 24.05.2012 15:00
mniam smaczności
Renataj 10.05.2012 19:45
Taki boczuś to jest BOCZUŚ a nie to coś ze sklepowej półki.
TyTaN 01.04.2012 18:35
super do kanapek
traktorek 14.02.2012 12:49
wspaniały do chleba
przejs 17.09.2011 13:15
a ja właśnie szukam przepisu na pieczony boczek, więc ląduje do ulubionych :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak