Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babki z ogniska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
boczek
cebula
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Babki z ogniska

Pyszny smak dzieciństwa. Babki pieczone w ognisku. Potrzebne są duże, podłużne ziemniaki, które trzeba przeciąć na pół i wydrążyć, tak by powstała mała kieszonka. Wkładamy tam boczek, cebulę, solimy i pieprzymy. Owijamy folią aluminiową i wkładamy do żaru do ogniska, pieczemy aż będą miękkie.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bgs1984 28.05.2012 09:22
mniam
marzenciak1985 28.05.2012 09:15
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak