Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwinki rumowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brzoskwinie 2 sztuki
rum 4 łyżeczki
Goździki całe Prymat 2 szt
cukier 2 łyżki
cynamon 1 szczypta
sok z cytryny
suszone morele 1 sztuka
powidła 4 wiśniowe

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwinki rumowe

Zagotowujemy wodę z cukrem.Wkładamy gożdziki i wsypujemy cynamon.Przekrojone na pół i wydrążone z pestki brzoskwinie wkładamy do wody i gotujemy około 2 minut. Wyjmujemy.Nakłuwamy miąższ widelcem i polewamy rumem. Wmioejsce po pestce nakładamy po łyżeczce powideł. Układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, na 10 minut. Podajemy na gorąco udekorane drobno posiekanymi ,suszonymi morelami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 02.07.2013 17:58
apetyczne jak widać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak