Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka Babci Danusi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1,5 Kg
cebula biała 1,5 Kg
marchewka 1,5 Kg
cukier 2,5 szklanki
ocet 1,5 szklanki
olej 1 szklanka
woda 4 szklanki
sól 4 łyżeczki
papryka 9 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka Babci Danusi

Kalafior podzielić na małe kawałki i sparzyć. Paprykę i cebulę pokroić w paski. Marchew zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Wszystko wymieszać i zalać zalewą.
Zalewa: zagotować cukier, ocet, olej, wodę i sól.
Sałatkę włożyć do słoików i gotować około pół godziny.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak