Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 3 łyżeczki
wino czerwone wytrawne 1/4 litra
syrop z owoców leśnych 1/4 litra
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyż
śmietana 150 g
owoce 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel

Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 3 łyżkami wina. Resztę wina zagotować z syropem. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Zagęścić syrop z winem rozpuszczoną mąką ziemniaczaną. Rozpuścić żelatynę w syropie. Wsypać owoce i wymiesza. Podawać po 15 minutach ze śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 08.08.2011 14:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak