Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 750 g
sok jabłkowy 300 ml
cukier 2 łyż
sok z cytryny
cynamon
cukier puder
zastygłe sklarowane masło

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka z jabłkami

CIASTO: 1 kg ziemniaków, 2 szkl mąki, 2 jajka
Ciasto zarobić z podanych składników. Formować dlugie paski i kroić wg uznania. Do osolonej, gotującej wody wrzucić i gotować kilka minut. Jablka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na cząstki. Zagotować sok jabłkowy z cukerm, dodać sok z cytryny i cynamon. Udusić w nim jabłka do miękkości. Masło rozgrzać na patelni i podsmażyć na nim lekko kopytka na złoty kolor. Rozłożć na talerze i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak