Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowana słonina

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słonina 200 gram
jaja 1 sztuka
mąka 2 łyżki
olej 0,5 szklanki
mleko 2 łyżki
sól 1 szczypta
tłuszcz do smażenia 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowana słonina

Kroimy słoninę w kawałki o długości 5 cm, szerokości 3 cm i grubości 0,5 cm. Ubijamy białko. W innym naczyniu ubijamy żółtka z mlekiem. Do ubitego żółtka dodajemy tyle mąki, by uzyskać ciasto o podobnej konsystencji jak na naleśniki. Solimy i dodajemy ubite białka. Kawałki słoniny obtaczamy w mące, potem topimy w panierce i smażymy na mocno podgrzanym oleju. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak