Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czorba ogrodnika z czosnkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 2 sztuki
seler 1 sztuka
pietruszka 2 sztuki
czosnek 5 ząbków
mąka 1 łyżka
olej 2 łyżki
przecier pomidorowy 2 łyżeczki
sól 1 szczypta
natka pietruszki 2 łyżki posiekanej
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Czorba ogrodnika z czosnkiem

Do litra gotującej się posolonej wody wrzucamy pokrojona w kostkę marchewkę i seler, przetarte drobną tarką korzenie pietruszki, pokrojoną drobno cebulę i posiekane ząbki czosnku. Gotujemy na umiarkowanym ogniu. Zasmażamy mąkę na oleju i dodajemy do niej przecier pomidorowy, rozrobiony w 1/2 szklance bulionu z gotujących się warzyw, oraz pieprz. Kiedy gotujące się warzywa zmiękną, mieszając dodajemy stopniowo zasmażkę. Podajemy czorbę posypaną posiekaną pietruszką. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 09.08.2011 14:43
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak