Greckie suflaki

Greckie suflaki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka podwójny

  • przyprawa do gyrosa

  • sól, pieprz

  • olej roślinny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety kroimy w długie paski. Opruszamy solą, pieprzem i obficie posypujemy przyprawą do gyrosa. Skrapiamy odrobiną oleju, aby przyprawy dobrze przylegały do mięsa. Paski mięsa nabijamy na patyczki do szaszłyków wzdłuż, lekko je skręcając. Przygotowane szaszłyki układamy na tacce aluminiowej i wstawiamy do lodówki na ok 30 minut, aby mięso się przemacerowało.
Piekarnik rozgrzać do temp 200 st C. wstawiamy tackę z szaszłykami i pieczemy ok 30 minut. Podajemy z frytkami lub pieczonymi ziemniakami i sałatą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

aginaa

30.09.2010 10:38
hmmm

elwal

22.07.2010 23:11
Czyżby kolejny plagiat... http://przepisy.lusi.xt.pl/przekaski/143-greckie-suflaki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat