ŚLIWKI W CZEKOALDZIE

ŚLIWKI W CZEKOALDZIE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • suszonych śliwek bez pestek niepodwędzanych

    250 g
  • gorzkiej kuwertury

    200 g
  • winiak

    200 (armagnac)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki nakłuć grubą igłą po czym ułożyć w miseczce i zalać winiakiem. Marynować ok 1 godziny.
Śliwki wyjmujemy z marynaty osączamy o osuszamy.
Gorzką kuwerturę drobno siekamy i topimy na parze. Studzimy do temp pokojowej.
Śliwiki zanurzamy kolejno w kuwerturze rozkładamy na papierze pergaminowym i zostawiamy do zastygnięcia kuwertury na śliwkach.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna Jussstiii

17.08.2011 17:14
super

Anna146

12.05.2011 07:21
pyszny przepis

jogobella231

17.02.2011 19:47
fajne

agnieszka189

03.10.2010 13:55
fajne

aginaa

30.09.2010 10:37
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat