Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bakłażanowe roladki z mozzarellą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mozzarella 25 dkg
olej do smażenia
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: bakłażanowe roladki z mozzarellą

Bakłażany kroimy na podłużne plastry grubości 1 cm,solimy i odstawiamy na 30 min by puściły sok.Osączone podsmażamy na oleju z obu stron.Mozzarellę kroimy w słupki,obwijając je plastrami bakłażana i układamy w naczyniu żaroodpornym.Zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez kilka minut aż ser się roztopi.Przed podaniem można polać ketchupem i posypać listkami bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak