Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki orientalne z szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos sojowy do maczania naleśników
szpinak świeży 25-30 dag
krewetki królewskie 20 szt.
czosnek 3 ząbki
oliwa 2 łyżki
sól
ziarna sezamu do panierowania
olej do smażenia
placki naleśnikowe 7 (ryżowe)

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki orientalne z szpinakiem

Obrany czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj z oczyszczonymi i obgotowanymi krewetkami, dopraw solą i pieprzem.
Szpinak zblanszuj, osącz, odciśnij i posiekaj. Wymieszaj z oliwą, dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj z krewetkami.
Naleśniki zanurzaj w gorącej wodzie, by zmiękły, rozkładaj na wilgotnej ściereczce. Rozsmaruj na nich farsz i zwijaj jak gołąbki. Panieruj w uprażonym sezamie i smaż na oleju. Maczaj je w sosie sojowym.
P.S Suche naleśnikowe placki ryżowe są do kupienia w sklepach z orientalną żywnością i hipermarketach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak