włoski ryż z zielonym groszkiem

włoski ryż z zielonym groszkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek wędzony

    10 dkg
  • mielona wieprzowina

    10 dkg
  • olej

    4 łyżki
  • cebula

  • parmezan starty

    1/2 szklanki
  • sól

  • pieprz

  • masło do formy

  • groszek zielony

    20 dkg
  • ryż do risotta

    40 (typ: arborio)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju,następnie dodajemy pokrojoną drobno cebulę i chwilkę razem smażymy a następnie mieszamy z mięsem i dusimy pod przykryciem 15 min,w między czasie solimy.Gotujemy trzy litry wody wrzucamy ryż i groszek i gotujemy 20 min i odcedzamy.Ugotowany ryż z groszkiem łączymy z uduszonym mięsem doprawiamy do smaku solą i pieprzem i przekładamy do wysmarowanego naczynia żaroodpornego posypujemy startym serem i zapiekamy 20 min w 180 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

dorotka0000025

14.09.2011 10:08
fajny pomysl

dorotka0000025

19.08.2011 14:48
brzmi smakowicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat