Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

włoski ryż z zielonym groszkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 10 dkg
mielona wieprzowina 10 dkg
olej 4 łyżki
cebula
parmezan starty 1/2 szklanki
sól
pieprz
masło do formy
groszek zielony 20 dkg
ryż do risotto 40 (typ: arborio)

Przepis i sposób przygotowania na: włoski ryż z zielonym groszkiem

Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju,następnie dodajemy pokrojoną drobno cebulę i chwilkę razem smażymy a następnie mieszamy z mięsem i dusimy pod przykryciem 15 min,w między czasie solimy.Gotujemy trzy litry wody wrzucamy ryż i groszek i gotujemy 20 min i odcedzamy.Ugotowany ryż z groszkiem łączymy z uduszonym mięsem doprawiamy do smaku solą i pieprzem i przekładamy do wysmarowanego naczynia żaroodpornego posypujemy startym serem i zapiekamy 20 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 14.09.2011 10:08
fajny pomysl
dorotka0000025 19.08.2011 14:48
brzmi smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak