Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szpinak w pikantnym duecie z cieciorką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 45 dag
cieciorka z puszki 35 dag
papryczka chili 1 szt.
Kmin rzymski mielony Prymat 2 łyżeczki
nasiona kolendry 2 łyżeczki
czosnek 3 ząbki
olej 2 łyżki
kolendra świeża 1 garść liści
sok z cytryny
sól

Przepis i sposób przygotowania na: szpinak w pikantnym duecie z cieciorką

Szpinak umyj, osusz. Chili umyj, oczyść z gniazda nasiennego i drobniutko posiekaj. Kmin i kolendrę rozgnieć w moździerzu. Na patelni rozgrzej olej, wsyp przyprawy z moździerza i, mieszając, smaż kilka sekund. Potem dodaj chili, osączoną z zalewy cieciorkę i mieszając, smaż 2 min. Dołóż czosnek, szpinak i smaż jeszcze 2 min. Dość obficie skrop sokiem z cytryny, dopraw do smaku solą i pieprzem, posyp posiekanymi listkami świeżej kolendry. Od razu podawaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak