Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi leniwe z frużeliną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
mąka tortowa 2 szkl
sól wg uznania
wiśnie 30 dag
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier 5 łyżek
twaróg 30 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi leniwe z frużeliną

1. Pierogi: twaróg mielimy, zagniatamy z pozostałymi składnikami i formujemy wałek. Kroimy ukośnie jak na kopytka. Gotujemy we wrzącej wodzie 2 min od wypłynięcia na powierzchnię.
2. Frużelina: wiśnie myjemy, osuszamy i drylujemy. Gotujemy z cukrem ok 3 min. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z 5 łyżkami wody. Wlewamy do wiśni. Zagotowujemy i polewamy pierogi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 19.07.2011 08:47
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak