Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 kg
cebula 1/2 kg
papryka 1/2 kg
marchew 1/2 kg
Zalewa:
ocet 10 % 1 szkl
cukier 1 szkl
olej 1 szkl
sól 2 łyżki
pieprz 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty

Kapustę oczyszczamy, wykrawamy głąba. Szatkujemy. Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne. Miąższ wraz z cebulą kroimy w małą kostkę.
2. Zalewa: wszystkie składniki mieszamy i zalewamy warzywa. Odstawiamy na 12 godz. Chwilę gotujemy i wkładamy do słoików. Pasteryzujemy ok 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 02.09.2013 09:43
smaczna :-)
Halina14 08.04.2013 19:31
do słoików na zimę fajna
Angelika10 04.04.2013 00:08
fajna sałatka
AURELKA 25.08.2012 16:41
pycha
mic 05.12.2011 17:15
swietna na zime do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak