gulasz zimowy

gulasz zimowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    40 dag
  • cebule

    4 sztuki
  • czosnek

    2 zabki
  • marchew

    5 sztuk
  • pietruszka

    5 szt
  • ziemniaki

    1 kg
  • koncentrat pomidorowy

    2 lyzki
  • sól i pieprz

    d smaku
  • liść laurowy

    1 lisc
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wolowine myjemy,dzielimy na 6 duzych czesci i oproszamy sola.W rondlu zagotowujemy litr wody,solimy,dodajemy lisc laurowy i wkladamy mieso.Gotujemy na niewielkim ogniu okolo godziny.Cebule oraz czosnek obieramy i siekamy,przekladamy do rondla.Marchewke,pietruszke oraz ziemniaki obieramy,myjemy i kroimy na plasterki.Warzywa dodajemy do gotujacego sie miesa i dusimy okolo 45 minut.Kiedy mieso bedzie bardzo miekkie ,w sosie,ktory wytworzyl sie w czasie duszenia,rozpuszczamy koncentrat,całosc obficie posypujemy pieprzem.Podajemy z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat