Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos ze świerzych grzybów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

oliwa 2 łyżki
masło 1/2 łyżki
mąka 1 łyżka
śmkietana 1/2 szklanki
cebula 2 szt
mleko 1/2 szkl
grzyby świeże 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sos ze świerzych grzybów

Grzyby oczyścić, umyć a następnie osuszyć i drobniutko pokroić.
Sos; cebulę obrać, umyć i drobno posiekaći lekko zrumienic na oliwie, gdy cebula się zarumieni dodać posiekane grzyby.dusić pod przykryciem na małym ogniu przez ok 30 min.posolić, opruszyć mąką, wlać mleko, zamieszać i zagotować nastęnie dodać smietanę. Doprawić do smaku, posypać posiekaną pietruszką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak