kartoflanka z mieta

kartoflanka z mieta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki młode

    30 dag
  • pietruszka

    1 sztuk
  • sok z 1/2 cytryny

    z 1/2 cytryny
  • mięta liście

    1 peczka
  • śmietana

    4 lyzki
  • sol i pieprz ziolowy

    do smaku
  • bulion warzywny

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki i pietruszke obieramy,myjemy i kroimy w kostke.Bulion zagotowujemy,wrzucamy do niego warzywa i gotujemy az zmiekna warzywa.Dodajemy sok z cytryny,doprawiamy do smaku.Miete myjemy i drobno siekamy.Smietane mieszamy z mieta i ostroznie ,by sie nie zwarzyłalączymy z gorącą zupą.Podajemy z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

03.10.2011 11:35
super

Justyna Jussstiii

03.09.2011 16:00
super

jasiek

16.04.2011 13:52
ciekawy ten dodatek mięty

Kate131

19.06.2010 07:40
bardzo ciekawe, nie dawałam nigdy mięty

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat