Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka 3 sztuki
marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
liść selera
sól
pieprz
śmietana 3 łyżki
rosół wołowy 1 sztuka
cebula 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 1 (mały)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa

Mięso zalać 1,5 litra wody, chwilę gotować razem i odszumować powstałe fusy. Następnie dodać marchew, pietruszkę, liść selera, cebulkę, kostkę rosołową, sól i pieprz. Wszystko gotować razem ok 20 minut. Dodać koncentrat pomidorowy, podgrzewać na małym ogniu ok 5 minut. Następnie w pół szklanki zupy rozmieszać śmietanę i wymieszać z całością. Zdjąć z ognia. Podawać z makaronem świderki lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr22 09.10.2011 20:28
kocham zupe pomidorową
halinka1011 18.07.2011 18:46
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak