Łopatka na cebulce

Łopatka na cebulce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    40 dag
  • cebula

    2 sztuki
  • sól

  • pieprz

  • przyprawa do gulaszu

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na kotleciki, doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso na rumiano. Mięso wyjąć i na tłuszczu z mięsa usmażyć pokrojoną cebulę. Następnie ponownie włożyć mięso, podlać wodę i doprawić. Dusić do miękkości.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

traktorek

06.03.2012 17:52
apetyczne

wiola28a

19.01.2012 17:20
smakowite

misia53

27.08.2011 23:05
takie właśnie proste są bardzo smaczne...

Beatris

17.08.2011 16:44
Prosto, ale jak smacznie. Pyszne mięsko.

1j1o1l1a1

18.07.2011 17:32
smażone mięsko...mniam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat