Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z mięsa mielonego 2

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dkg
przyprawa do zup w płynie 4 łyżki
pieprz do smaku
oregano świeże 1/3 pęczka
boczek wędzony 8 plasterków
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z mięsa mielonego 2

Mięso wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, pieprzem, przyprawą w płynie i posiekanym oregano. Cebulę pokroić w ósemki. Z mięsa formować niewielkie kulki. Na patyczki do szaszłyków nadziewać kolejno kulkę mięsa, cebulę, zwinięty plasterek boczku, cebulę, kulkę mięsa. Grillować na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 15.02.2014 23:22
Smakowałyby mi takie szaszłyki.
Marlena/Kinia 02.11.2011 14:51
pyszne:)
Emiliozo 04.08.2011 20:26
świetne i tak smakowite, że nic tylko czekać na grilla
Weronika_eM 20.07.2011 22:06
smakowite
1j1o1l1a1 18.07.2011 17:29
ciekawe:) nie używałam jeszcze mielonego do szaszłyków :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak