Sposób przygotowania

sól
pieprz mielony
papryka mielona
1 cebula
olej z pestek winogron do smażenia
1/2 szklanki wody
1/2 szklanki słodkiej śmietanki
1 serek topiony kremowy ( 10 dag )
maggi w płynie
Cebulę drobno pokroić i smażyć na złoto na oleju w woku lub głębokiej patelni. Wątróbki surowe pokroić drobno , posolić , posypać pieprzem i papryką . Wrzucić do woka i smażyć na rumiano . Dodać pokrojone w kostkę mięso. Jeszcze kilka minut smażyć mieszając . Wlać wodę i śmietankę . Dusić 5 minut .Dołożyć serek topiony i podgrzewać aż się rozpuści. Doprawić sos do smaku maggi ( i resztą przypraw ) .
Podawać z grubym makaronem ( ja preferuję muszelki ).
Drobno pokrojona wątróbka drobiowa duszona po usmażeniu rozgotowuje się dając fajny sos.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Bardzo ciekawa propozycja:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    musi być smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kasiax18

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    max1980

    super przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    max1980

    wspaniały
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    pyszny i zdrowy taki wątróbkowy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !