Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowy miszmasz

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 1 kg
cukinia 1 kg
papryka czerwona 1 kg
cebula 1 kg
jabłka 1 kg
marchew 1 kg
olej do smażenia
Gorczyca biała cała Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
sól do smaku
ziele angielskie do smaku
Zalewa:
ocet 10 % 1/2 l
woda 3 l
sól 3 łyżki
cukier 7 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy miszmasz

1. Cukinie, ogórki i cebule kroimy w plasterki, papryki w paski. Lekko solimy, mieszamy. Odstawiamy na ok 2 godz. Osączamy.
2. Marchewki obieramy i kroimy w plasterki. Dusimy kilka minut na rozgrzanym oleju. Dodajemy do warzyw z pokrojonymi jabłkami. Mieszamy. Przekładamy do słoików. Do każdego wkładamy liść i po kilka ziaren gorczycy i ziela.
3. Zalewa: wodę zagotowujemy z octem, wsypujemy sól i cukier. Chwilę gotujemy. Zalewamy sałatkę. Słoiki zakręcamy. Pastryzujemy ok 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak